Spicy bloemkool wings uit de airfryer

Spicy bloemkool wings uit de airfryer
Hou je van een lekkere snack uit de airfryer maar wil je weleens iets anders proberen dan bitterballen, kipnuggets en bamischijfjes? Deze bloemkool snacks zag ik steeds vaker op de (borrel)kaart staan van restaurants en ik besloot op zoek te gaan naar een goed recept. Om de bloemkool zit een lekker goed gekruid crispy laagje deeg. Ik heb het recept iets aangepast om ze iets minder spicy te maken maar voeg gerust wat meer gochujang toe als je van pittig houdt.

Ingrediënten

  1. 1bloemkool
  2. 100grambloem
  3. 1elknoflookpoeder (voor de wings)
  4. 1eluienpoeder
  5. 1elgerookte paprikapoeder
  6. 250ml
  7. 1el
  8. 1elsojasaus
  9. 1elagave siroop
  10. 1scheutjelimoensap
  11. 1tlknoflookpoeder (voor de glaze)
  12. 200mlgriekse yoghurt
  13. 1boslente ui
  14. 1teentjeknoflook
  15. 1limoen

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Mix de bloem met een eetlepel knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte paprikapoeder en mix het met de plantaardige melk.
  3. Haal de bloemkoolroosjes door de mix en laat ze goed uitdruppelen zodat er een mooi dun laagje omheen zit.
  4. Doe de bloemkoolroosjes 10-15 minuten in de airfryer (180 graden). Draai ze om en laat ze er nog eens 10-15 minuten in zitten. Bij mij was 10 minuten telkens genoeg.
  5. Maak de glaze door de gochujang pasta te mengen met de eetlepel sojasaus en agavesiroop. Doe er een theelepel knoflookpoeder bij en het sap van 1 limoen. Breng het op smaak met peper en zout. De glaze moet niet té dik zijn dus doe er zo nodig water bij om het iets te verdunnen.
  6. Bestrijk de bloemkoolroosjes nu heel goed met de glaze. Doe ze nogmaals 10-15 minuten in de airfryer tot ze lekker donker en krokant zijn.
  7. Voor het sausje snij je eerst de lente ui in kleine ringetjes. De groene deeltjes bewaar je voor de garnering. Doe de ringen in de yoghurt en doe er het sap van een limoen bij en een geperst teentje knoflook.
  8. Doe de bloemkool wings in een kommetje. Bestrooi het met de groene ringetjes van de lente ui en serveer met het sausje. Bon appetit!

Heb je geen airfryer? Gebruik dan een oven en doe ze er telkens 15 minuten in plaats van 10 minuten in.