Slowcooker curry butter chicken

Slowcooker curry butter chicken
Slowcooker curry butter chicken
Slowcooker curry butter chicken
4 personen
30 min
De lekkerste indase curry uit je slowcooker die. binnen 3-4 uur op tafel staat! De voorbereiding kost je een half uurtje en na enkele uren koken heb je een heerlijke curry.

Ingrediënten

  1. 1kgKipfilet, in blokjes
  2. 400gramTomatenblokjes
  3. 2stuksUien , in halve ringen
  4. 60gramBoter
  5. 2stuks
  6. 2eltomatenpuree
  7. 2elKnoflook puree/fijngesneden knoflook
  8. 2elGember puree/pasta
  9. 2elGaram masala kruiden
  10. 2elparikapoeder
  11. 1tlcayenne poeder
  12. 1tlKomijnpoeder gemalen
  13. 1tlKoriander gemalen
  14. 2tlzout
  15. 1snufjeZwarte peper
  16. 120mlWater
  17. 1el
  18. 250gramGriekse yogurth
  19. 420gram

Bereidingswijze

  1. Start met het voorbereiden van de ingredienten. Snijd de uien in halve ringen en snijd de optionele paprika in blokjes.
  2. Maak de kruidenmix door 2 el paprika, 2 el garam masala, 1 tl cayenne, 1 tl komijn, 1 tl koriander en 2 tl zout met elkaar te mengen. Voeg hier nog wat zwarte peper aan toe.
  3. Doe 30gr van de boter in een pan op laag-middel vuur en bak daarin de ui totdat deze gekarameliseerd zijn. Voeg daarna tomatenpuree, fijngehakte knoflook en fijngehakte gember toe. Daarna voeg je de zelfgemaakte kruidenmix toe.
  4. Blus af met tomatenblokjes.
  5. Doe het gehele mengsel in een blender en blend zo ongeveer 2 minuten totdat dit volledig glad is. *voeg eventueel extra zoetstof/suiker toe naar smaak.
  6. Doe de kipfilet in blokjes in de slowcooker en voeg daar het saus mengsel aan toe. (Optioneel voeg de paprika blokjes toe).
  7. Kook dit in de slowcooker 3-4 uur op low (of 2-3 uur op high)
  8. Voeg net voor het einde nogmaals klontjes boter toe (30gr) en 250gr Griekse yogurth. Mix dit door het mengsel. Laat dit nog zo’n 10-15 minuten meekoken.
  9. Bereid de rijst volgens de verpakking. Serveer hierop de butter chicken en top af met wat verse koriander of iets. Eet smakelijk!