Slowcooker curry butter chicken



4 personen
30 min
Ingrediënten
- 1kgKipfilet, in blokjes
- 400gramTomatenblokjes
- 2stuksUien , in halve ringen
- 60gramBoter
- 2stuks
- 2eltomatenpuree
- 2elKnoflook puree/fijngesneden knoflook
- 2elGember puree/pasta
- 2elGaram masala kruiden
- 2elparikapoeder
- 1tlcayenne poeder
- 1tlKomijnpoeder gemalen
- 1tlKoriander gemalen
- 2tlzout
- 1snufjeZwarte peper
- 120mlWater
- 1el
- 250gramGriekse yogurth
- 420gram
Bereidingswijze
- Start met het voorbereiden van de ingredienten. Snijd de uien in halve ringen en snijd de optionele paprika in blokjes.
- Maak de kruidenmix door 2 el paprika, 2 el garam masala, 1 tl cayenne, 1 tl komijn, 1 tl koriander en 2 tl zout met elkaar te mengen. Voeg hier nog wat zwarte peper aan toe.
- Doe 30gr van de boter in een pan op laag-middel vuur en bak daarin de ui totdat deze gekarameliseerd zijn. Voeg daarna tomatenpuree, fijngehakte knoflook en fijngehakte gember toe. Daarna voeg je de zelfgemaakte kruidenmix toe.
- Blus af met tomatenblokjes.
- Doe het gehele mengsel in een blender en blend zo ongeveer 2 minuten totdat dit volledig glad is. *voeg eventueel extra zoetstof/suiker toe naar smaak.
- Doe de kipfilet in blokjes in de slowcooker en voeg daar het saus mengsel aan toe. (Optioneel voeg de paprika blokjes toe).
- Kook dit in de slowcooker 3-4 uur op low (of 2-3 uur op high)
- Voeg net voor het einde nogmaals klontjes boter toe (30gr) en 250gr Griekse yogurth. Mix dit door het mengsel. Laat dit nog zo’n 10-15 minuten meekoken.
- Bereid de rijst volgens de verpakking. Serveer hierop de butter chicken en top af met wat verse koriander of iets. Eet smakelijk!