Slowcooker Boeuf bourgignon

Slowcooker Boeuf bourgignon
2 personen
20 min

Ingrediënten

  1. 400gramRiblappen
  2. 2stuksWortelen
  3. 300gramKrieltjes met schil (rode of blanke)
  4. 200gramChampignons
  5. 100gramOesterzwammen/andere zwammen
  6. 50gramSpekblokjes
  7. 50gramAmsterdamse uien
  8. 150mlRode wijn
  9. 1elTomatenpuree
  10. 2takjesTijm
  11. 1blaadjeLaurier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: - Snijd de riblappen worden in kleine blokjes van 2-3 cm. - Schraap de wortel schoon en snijd in dunne plakjes. De slowcooker heeft soms wat moeite met de wortelen dus maak deze niet te dik/groot (c.a. 4mm). - Snijd de champignons en oesterzwammen in kwartjes
  2. Spoel de krieltjes af en halveer de krieltjes (grote krieltjes mogen in kwartjes). Zorg ervoor dat ze een beetje een gelijke grote hebben.
  3. Bak de spekblokjes aan in een droge pan c.a. 3 minuten. Daarna voeg je de riblappen toe en bak deze kort totdat ze een goudbruine kleur hebben.
  4. Doe de spekblokjes en de riblappen in de slowcooker. Voeg daar de gesneden groenten aan toe. Voeg de amsterdamse uien en de tomatenpuree toe. Rits de tijm van de takjes en voeg toe. Blus af met de rode wijn. | Let op; als je het recept verdubbeld, verdubbel dan niet de hoeveelheid wijn, je gerecht wordt daarmee te vochtig! Houdt het op c.a. 200ml rode wijn bij verdubbeling van de ingrediënten.
  5. Roer het mengsel goed door en voeg de laurier toe. Laat nu 8 uur koken in de slowcooker op stand low.

+ 8 uur in de slowcooker