Schil de pompoen en snijd door de midden. Haal de zaadlijsten uit de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes van 1cm.
Snijd de knoflook fijn. Was en rasp de gember. Je hoeft het niet perse te pellen.
Zet een grote pot op middenhoog vuur. Wanneer deze op temperatuur is voeg wat olie toe met daarbij de ui, geraspte gember en knoflook. Fruit 2 minuten aan, blijf frequent roeren.
Voeg de pompoen toe aan de pan op middelhoog vuur en kruid met zout, peper en de currypoeder. Roer totdat alles goed bedekt is. Laat 4 minuten koken, roer regelmatig. Voeg de kokosmelk, pindakaas en twee bouillonblokjes en 500ml water toe. Laat dit zacht koken op middelhoog vuur. Laat dit c.a. 15 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
Terwijl de currysoep suddert maak je de tofu klaar. Laat de tofu uitlekken en dep droog. Snij de tofu in blokjes van 2cm. Verhit een koekenpan op middelhoog/hoog vuur. Bak de tofu hierin 3-4 minuten totdat deze bruin wordt. Voeg sojasaus, sesamzaadjes en de geraspte kokos toe (optioneel). Bak dit nog een minuutje mee en haal daarna van het fornuis.
Gebruik een blender of een staafmixer om de soep te pureren totdat deze een gladde en romige structuur heeft. Wanneer je een staafmixer gebruikt kan je de soep in de pan laten zitten. Bij gebruik van een blender deponeer de soep daarna weer terug in de pan.
Proef de soep en voeg naar smaak nog meer currypoeder, zout of zoetstof toe wanneer nodig. Laat de soep nog enkele minuten koken op middelhoog vuur.
Kook de udon noodles gaat volgens de instructies op de verpakking.
Om te serveren hier je de soep in grote kom. Voeg hier de noodles aan toe en top dit af met de tofu. Ter garnering kun je sesamzaadjes, geraspte kokos, verse Chilli of koriander gebruiken.