Dit is misschien wel het beste pasta pesto recept dat ik ooit heb gegeten. En het lekkerste is, dat hij volledig te bereiden is in de airfryer.
Ingrediënten
500gramKipfilet
500gramGnocchi di Patate
250gramChampignons in plakjes
1rode ui, in halve ringen
100gram30+ kaas, geraspt
250mlKookzuivel
5elGroene pesto
1stukBouillonblokje (kip)
1handje
1handje
Bereidingswijze
Marineer de kip minimaal een uur van tevoren met c.a. 2-3 theelepels pesto.
Doe de kip (ongesneden) 20 minuten in de airfryer op 180 graden. Haal de kip uit de airfryer en zet apart.
Maak ondertussen de saus door 250ml kookroom te mengen met 2 el pesto en een verkruimeld bouillonblokje. Voeg hier op gevoel een handje 30+ kaas aan toe.
Doe de gnocchi in de airfryer. Besprenkel licht met wat (olijf)olie. Deze moet 6 min op 200graden.
Doe de gnocchi in de bakvorm van de airfryer en voeg gesnede champignons en halve ringetjes rode ui toe. Bestrooi met knoflookpoeder(c.a. 2 theelepels) en peper. Doe dit mengels nogmaals 5 min in de airfryer.
Voeg de kip en het sausmengsel (kookroom, 2el pesto, een bouillonblokje en een handje kaas) toe en top af met nog wat 30+ kaas en cherrytomaatjes bovenop. Airfry tot goudbruin. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten op 200 graden.