Dit is de lekkerste roze/rode pasta gemaakt van rode biet afgetopt met feta.
Ingrediënten
500gramVerse tagliatelle (andere pasta kan ook)
500gramVoorgekookte rode bieten
1stukRode peper
100mlOlijfolie
50ml
4teentjesKnoflook, fijn gesneden
200gramFeta of Witte kaas
3tlDille
100gramRucola
2handjesWalnoten
1elCitroensap (vers of uit een flesje)
Bereidingswijze
Start met het maken van de rode saus voor de pasta. Doe de voorgekookte rode biet in grote stukken in een blender. Voeg daar 100ml olijfolie aan toe (voor een gezondere versie gebruik je 50ml olijfolie en 50ml griekse yogurth).
Snijd de 4 tenen knoflook fijn. Snijd ook de rode peper fijn. Door de zaden toe te voegen wordt de saus wat pittiger, je kunt ze ook weglaten. Doe de knolfook en de rode peper in de blender en voeg een snufje zout toe. Blend tot een egale saus. | Tip: Wanneer je de helft van de saus wilt bewaren is deze goed in te vriezen!
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Verkruimel de fetakaas in een bakje. Snijd de dille fijn (of gebruik gedroogde dille) en voeg dit toe aan de feta. Sprenkel daaroverheen het citroensap en zet opzij.
Wanneer de pasta gaar is voeg je kort de rode saus toe aan de pasta pan en mix, mix, mix! Verwarm de saus nog even kort in de pasta-pan.
Maak de borden op door de rucola te verdelen over de borden. Gebruik rucola naar smaak. Je serveert de rode pasta vervolgens op het bedje van rucola. Vervolgens voeg je het feta-mengsel toe over de pasta. Top af met stukjes walnoot!