Ovenpasta gnocchi met feta, cherrytomaten en courgette

Ovenpasta gnocchi met feta, cherrytomaten en courgette
2 personen
10 min
Heerlijke pasta die je in één ovenschaal kunt bereiden.

Ingrediënten

  1. 500gramGnocchi
  2. 500gramCherrytomaten
  3. 125gramFeta (in blokjes)
  4. 1stukCourgette (in blokjes)
  5. 1stukGele ui (fijngesneden)
  6. 4teentjesKnoflook (dun gesneden)
  7. 60ml
  8. 1el
  9. 2elHoning
  10. 2tlGedroogde oregano
  11. 0.5tl
  12. Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote ovenschaal. Start met de gnocchi, de courgette, de uit en knoflook. Doe daaroverheen de olijfolie. Voeg de kruiden toe en de witte wijn azijn. Voeg als laatste de cherrytomaten toe en de feta toe.
  3. Bak c.a. 30 minuten in de oven totdat de feta goudbruin gekleurd is en de tomaatjes geroosterd zijn. Roer door de ovenschaal om van de tomaten en de feta een lekkere cremige saus te maken.