Orzo met chorizo en kip


Ingrediënten
- 400gramKipfilet
- 60gramChorizo (in kleine blokjes)
- 150gramOrzo
- 250mlHalfvolle melk
- 300mlKippenbouillon (kokend)
- 1stukSjalot (fijngehakt)
- 3teentjesKnoflook (fijngehakt)
- 1handjeVerse peterselie (gesneden)
- 1handjeParmezaan, om te serveren
- 1snufjeChilivlokken
- 1snufjeZout en Peper
- 0.5elOlijfolie
Bereidingswijze
- Snij alle ingrediënten zoals beschreven. Snij je kippenborst in twee mooie kipfiletjes, kruid met peper en zout. Bak de kipfilet in een pan samen met de stukjes chorizo. Zo neemt de kipfilet de heerlijke smaak van de chorizo op.
- Wanneer de kip en chorizo klaar zijn, verwijder de kip uit de pan. Laat de chorizo met het vet van de chorizo in de pan.
- Fruit de knoflook en de sjalot in het chorizo vet. Voeg vervolgens wat chilivlokken toe en voeg de orzo toe.
- Voeg de kippenbouillon en de melk en de chorizo toe.
- Laat de orzo koken, zoals bij risotto, en laat de orzo indikken terwijl het alle heerlijke smaken opneemt.
- Wanneer de orzo klaar is, garneer met de gesneden peterselie, de gebraden kip en eventueel wat geraspte parmezaanse kaas.