Mexicaanse nachoschotel

40 personen
20 min
Ingrediënten
- 300gramnacho’s
- 1blikjemaïs
- 1blikjekidneybonen
- 1blikjetomatenblokjes
- 200gramgeraspte 30+ kaas
- 200gramvegetarisch gehakt
- 4tomaten
- 1rode ui
- 1boslente ui
- 1rode paprika
- 1zakjetaco kruiden
- 1pakjecrème fraiche
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 200 graden. Doe de mais en kidneybonen in een vergeet en spoel het af met water. Snij de paprika in blokjes.
- Bak het gehakt even aan in de pan. Doe de paprika, mais en kidneybonen erbij en bak even mee. Strooi daarna de tacokruiden erover en het blikje tomatenblokjes. Roer alles goed door elkaar.
- Pak een grote ovenschaal en bedek de bodem met wat nacho’s. Doen er een beetje kaas overheen en bedek het met 1/3 van de saus. Doe er weer een handje kaas overheen en ga door tot de nacho’s, kaas en saus op zijn. Eindig met wat nacho’s en een goede laag kaas.
- Doe nu de schaal in de oven en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt zo’n 8 tot 10 minuten.
- Ondertussen snijd je de tomaten in blokjes en snipper je de ui. Meng dit goed door elkaar. Snijd ook 3 stengels lente ui in ringetjes.
- Haal de nachoschotel uit de oven. Doe het tomaten-ui mengsel er bovenop en met daar weer bovenop de lente-ui. Serveer de nachoschotel met wat crème fraiche.