Groene orzosalade met geklopte hüttenkäse

Groene orzosalade met geklopte hüttenkäse
Deze groene orzosalade van pien laat haar eten zien vind ik heerlijk! Ik heb de salade een twist gegeven door in plaats van burrata opgeklopte hüttenkase te gebruiken. Net zo lekker maar iets minder zwaar!

Ingrediënten

  1. 180gramOrzo
  2. 200gramDoperwten (diepvries)
  3. 50gram(zelfgemaakte) pesto
  4. 50gramParmaham
  5. 1stukKomkommer
  6. 200gramCottage cheese
  7. 2handjesRucola
  8. 1handjeMunt (grote hand)
  9. 0.5stukCitroen (sap en rasp)
  10. 1snufjeZout en peper
  11. 1.5tlOlijfolie, extra vierge (de lekkere)

Bereidingswijze

  1. Kook de orzo gaat zoals staat aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen of spoel af met koud water.
  2. Kook de doperwten gaat zoals aangegeven op de verpakking, dit duurt vaak zo'n 6 minuten. Laat ze afkoelen en zet opzij.
  3. Klop de hüttenkase of cottage cheese in een keukenmachine tot het een gladde consistentie heeft.
  4. Pak de handjes rucola en snijd deze erg fijn. Doe de gesneden rucola in een schaaltje en voeg daaraan citroensap en rasp van een halve citroen toe. Vervolgens doe je hierbij c.a. 1,5 tl olijfolie. Zet deze rucola chimichurrie/pesto opzij.
  5. Hak de munt grof en snijd de komkommer in kleine blokjes.
  6. Verdeel de orzo over twee saladekommen. Verdeel de pesto over de twee kommen en roer door de orzo. Vervolgens voeg je hier de gehakte munt en de dorperwten aan toe. Voeg tot slot de komkommer toe aan de salade. Proef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe (let op, de parmaham zal ook zout toevoegen).
  7. Serveer de opgeklopte hüttenkase op de twee saladeschalen als een bol in het midden. Scheur de parmaham in kleine stukjes en verdeel deze over de saladeschalen. Top af met de rucola chimichurri/pesto.