Flammkuchen met perzik en hüttenkäse

Flammkuchen met perzik en hüttenkäse
Flammkuchen met perzik en hüttenkäse
Een lekker snel en gezond recept wat je kunt gebruiken als lunch, diner of bijgerecht. Het is gebaseerd op een recept van Pien laat haar eten waarbij ik de burrata heb vervangen door hüttenkäse en het pizzadeeg door flammkuchendeeg waardoor het een wat lichter gerecht is.

Ingrediënten

  1. 1rol flammkuchen deeg
  2. 2perziken
  3. 8zongedraagde tomaatjes
  4. 90grampesto
  5. 12blaadjesbasilicum
  6. 200gramhüttenkäse
  7. 1citroen
  8. 2handjesrucola
  9. peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het flammkuchendeeg uit en vouw de randjes om. Bestrijk de bodem met de pesto.
  3. Snij de perziken in dunne halve maantjes en de zongedraagde tomaatjes in kleinere stukjes. Verdeel deze over de flammkuchen.
  4. Doe er wat peper overheen en top af met de blaadjes basilicum. De flammkuchen kan nu 15 minuten in de oven.
  5. Klop ondertussen de hüttenkäse op met een garde of keukenmachine totdat deze een gladde consistentie heeft.
  6. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel de geklopte hüttenkäse als een soort toefjes er overheen. Rasp tot slot de schil van een citroen over de flammkuchen en doe hier bovenop nog wat rucola. Mmmm....