Aubergine met za'atar en gepekelde rode ui met harissa-yoghurt saus

Aubergine met za'atar en gepekelde rode ui met harissa-yoghurt saus
Heerlijk als gezond diner of bijgerecht

Ingrediënten

  1. 2stuksaubergine
  2. 6elGrieke yogurth (2 of 10%)
  3. 6tlharissa (rozenharissa, maar anders kan ook)
  4. 2handjesGepekelde rode ui
  5. 2elFijngehakte peterselie
  6. 2elZa'atar kruiden
  7. 1scheutjeOlijfolie
  8. 1snufjePeper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de aubergine in de lengte. Halveer de helften opnieuw, maar laat de stam intact. Besproei met voldoende olijfolie en kruid naar smaak met zout/peper.
  3. Rooster de aubergine met de vleeszijde naar beneden voor c.a. 30 minuten.
  4. Draai de aubergines om en gril zo voor nogmaals 10-15 minuten totdat het vruchtvlees zacht is.
  5. Maak het bord op met verse yogurth, kruid de yogurth met een swirl van rozenharissa. Top met aubergine, za’atar, olijfolie, peterselie en gepekelde rode ui.